Autoświat jak zwykle w tyle za murzynami. Problem w popiskującą pompą wody istnieje od 2008 roku i nowe wersje pompy niewiele tu wnoszą - niektóre egzemplarze i tak popiskują. Ale ten pisk jest problemem tylko kosmetycznym i nie zawsze wystepującym - moje auto nie piszczy, chociaż ma stara wersję pompy. Tak naprawdę to twinchargery mają inny, o niebo większy problem - sporo jest przypadków pekających tłoków. Ostatnio vw wypuscił nową wersje softu silnika, bo ponoć w poprzedniej były błędy w oprogramowaniu knocksensor i generalnie temperaturą spalania. Generalnie jak ktoś się decyduje na ten silnik (który sam w sobie jest naprawdę zajebisty - kupiłbym go ponownie bez wachania), to niech poważnie rozważy przedłużenie gwarancji.
[O2] Nie działają kierunkowskazy w lusterkach
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez PerfeeCzy to już tylko wymiana lusterek? :evil:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marlenaszkoda, ale wymieniałeś czy czyściłeś?
Chyba, że miałeś przebieg taki w półrocznym jak ja w 2,5 letnim :lol:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Czy wie ktoś jak rozebrać to lusterko mi też migacze padły kupiłem już nowe po super cenie w Sinclanie w Zakręcie.
W serwisie wycenili mi 150 zł za wymianę wydaje mi się że zbytniej filozofii nie powinno być przy tej wymianie i chciałbym to zrobić samemu.
Jeśli ktoś pomoże radą będę wdzięczny.
pozdrawiam1.9TDI BXE 144.8KM 322.5 Nm by MR Motors
Komentarz
-
-
mi tez padło lewe, ale sam rozebrałem, i niestety jeszt nieszczelne, wilgoc robote zrobiła, i nie obedzie sie chyba bez kupna nowego, albo dobrego elektryka trzeba zeby cos polutował, moze pomoze
LPAWLAK, a za ile sobie załatwiłes sobie zamiennik?
co do wymiany trzeba wpisac w szukajce, ja znalazłem i jest wszystko opisane ok
Komentarz
-
-
Witam,
Podepnę się pod temat bo u mnie ani lewe ani prawe nie działa po 3 latach użytkowania.
Czy ktoś z forumowiczów ma może namiar na gościa, który naprawia te kierunki w lusterkach. Wiem , że był taki facet w sochaczewie albo mszczonowie co wymieniał te diody, tylko niestety ja zgubiłem namiar na niego. Nawet kiedyś ogłaszał się na allegro. Naprawa kosztował 50zł za sztukę. To jednak sporo taniej niż zakup nowych. Trzeba dać minimum po 120 za sztukę. Czy ktoś może ma takiego speca coby to naprawił w WArszawie lub bliskich okolicach ??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez eroberto1ale nie działa doswietlanie drzwi po wyjeciu kluczyka ze stacyjki, czy tu wymiana jest tak samo prosta? Przerabial ktoś ten temat?O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
Komentarz